top of page

Printen op handgeschept papier

Bijgewerkt op: 27 okt. 2022

Het duurt even voordat je het door hebt, maar dan is het de tijd zoooooo waard!

Het drukken op handgeschept papier geeft een prachtig resultaat, maar het is niet zo eenvoudig en hetzelfde als normaal papier. En ook, printers zijn soms lastig. De mijne heeft een eigen willetje. Als ik bijvoorbeeld op de 'OK'-knop druk voordat de tekst op het display beweegt, werkt het niet meer en moet ik de printer uit- en weer inschakelen. Ja, het duurde even voordat ik dat doorhad. De sleutel tot dit, en tot bijna alle creatieve projecten of uitdagingen in het leven is, Blijf proberen en geef niet op. Omdat het resultaat het zo waard is! Dit zijn dus mijn tips:


1 Ik verlies daarbij altijd een paar vellen omdat er scheef wordt afgedrukt of de printer midden in een serie afdrukken begint te 'reinigen' en het papier er half bedrukt uit komt. Zorg daarom altijd dat je twee of drie extra vellen hebt.


2 Het is erg handig als u een printer heeft met een extra zijlade waarin u het papier één voor één kunt plaatsen. Als je op zoek bent naar een nieuwe printer, kijk dan zeker eens of deze de mogelijkheid heeft om op handgeschept papier te printen. Veel nieuwe printers hebben dit tegenwoordig. Ik heb zelf een HP Color Lasterjet Pro M454DN en afgezien van de OK-knop, werkt het geweldig!


3 Het belangrijkste bij het printen op handgeschept papier is dat de printerinstellingen juist zijn. Als je dit allemaal goed instelt, is de rest heel eenvoudig. In mijn geval ga ik op mijn laptop naar het HP smart center. Hier ga ik voor geavanceerde instellingen - voorkeuren - papier- en ladebeheer. Hier kies ik voor zwaar papier, en hier stel ik ook het formaat in van het papier dat ik ga bedrukken.


4 'Langzaam printen' helaas kunt u met dit papier niet een hele stapel in één keer printen. Ik voer de papieren één voor één naar de printer. Het papier is handgemaakt en elk papier heeft een iets andere vorm of rand. Wanneer ik het papier één voor één invoer, zorg ik ervoor dat elk papier rechtstreeks in de printer gaat. Zo zorg ik ervoor dat alles recht wordt afgedrukt.


5 Druk altijd eerst een test af. Als je in kleur gaat printen, controleer dan altijd eerst hoe de kleuren op het papier verschijnen. Dit kan iets anders zijn dan standaard papier. Als u de beste resultaten wilt, moet u wat tijd investeren in het instellen van de kleurvoorkeuren van uw printer. Zodra je dit hebt gedaan, is het klaar voor de rest van je printopdrachten!


6 Zorg ervoor dat u de printer goed schoonmaakt. Als u afdrukken van hoge kwaliteit wilt blijven afdrukken, moet u de printer inwendig regelmatig reinigen. Sommige gerafelde randen van het papier kunnen in de printer achterblijven.


Als je hulp nodig hebt of als je zou willen helpen, vermeld dan de printer die je gebruikt in de opmerkingen hieronder!


218 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


bottom of page